Rigtigt

Sidst Opdateret

18/07/2017

Besøgende siden 07/02/2017

Buddhisme

Vær altid respektfuld overfor Buddhisme. Tag altid pænt tøj på i Templerne, (brug lange bukser) Hvis du vil fotograferes foran en statue eller lign. Så sæt dig altid ned så er det helt ok. Der er I orden at have sko på når man går rundt på et tempel område, men ikke inden for hvor buddha´en befinder sig.

 

Royalitet

Tal altid respektfuldt om H.M Kongen og H.M Dronningen. De er respekteret meget højt af thailænderne selv, og det er ikke uden grund der findes flere royale projekter over alt i landet.

 

De ældre

Vis altid respekt over for de ældre, I enhver situation. Hvis du står og prutter om prisen på et marked, og den som du køber af er betydelig ældre end dig selv, eller hvis det drejer sig om en taxa tur, så gør det på en pæn made med et smil på læben og vær aldrig grov. (Udover at du bliver set på som en venlig person, giver det også tit bonus på prisen!).

 

Sko

Tag din sko af før du går ind I et thai hus, Hvis du er blevet inviteret indenfor i deres hjem. Gør det samme andre steder hvor thailænderne også gør det (eks. Før du går ind i en skønheds salon, frisør osv.).

 

Tålmodighed

Du skal have noget tålmodighed hvis du skal I banken eller på posthuset. Nogle gange kan man godt komme til at vente i længer tid, men thailænderne er vandt til det tager tid, og vil finde din opførsel upassende hvis du bliver utålmodig. Bare slap af og vent på din tur!

 

Vær tålmodig. Ansigtsudtryk er meget vigtigt I Thailand. Mist aldrig besindelsen eller hæv din stemme uanset hvor fustrerret eller desperat tingene bliver. Kun tålmodighed, humor, og jai yen (roligt hjerte) giver resultater i Thailand.

 

Brugen af ordet ‘hjerte’ (jai) er brugt meget I det thailandske sprog, her er et par eks.; jai lorn - Galt, nam jai - følsomt, nork jai – utro, jai dee – god hjertet, jai dum – sort hjertet.

 

Smilet

Smilet kommer man langt med I Thailand. Thailænderne er kendt for deres smil. Det thailandske smil kan betyde mange ting. Thailænder smiler når de er glade, underholdt, forargede, usikker, forkert på den, eller forvirret. Så vær opmærksom på at et smil ikke altid er det som man tror.

 

Hvis du på nogen made skulle komme til at fornærme en person, kan det mange gange reddes med et smil eller en, wai hilsen.

 

Vær ren

En ren og konservativ optræden er nødvendig når man skal snakke med grænse officer, toldere, lokal politi. Hvis du er i tvivl så kig på de lokales beklædning.

 

Hænder og arme

Pas på hvad du gør med armene. Den venstre hånd betegnes som beskidt og skal ikke bruges til at spise med eller modtage gaver med, eller give hånden med.

 

Bliv ikke fornærmet

Thailænder stiller ret tit personlige spørgsmål til en (om din familie, indtægt eller status) når man lige har mødt dem: dette er en normal og venlig måde at vist interesse for dig på, og du skal ikke blive fornærmet.

 

Herunder er et par gode råd om hvordan man bør opføre sig.